DAF BRANDWEERVOERTUIGEN - 2011

 KLIK OP DE BROCHURE VOOR HET OPENEN VAN HET PDF-BESTAND


   << BROCHURE


 

 

Brandweervoertuigen - 2011

 

Gebouwd om te presteren

 

 

 

 

Technologie is continu in ontwikkeling. Net als de eisen en wensen van de brandweer. DAF ontwikkelt voertuigen voor een veelheid aan brandweertaken. Voor snel en veilig werken onder zware omstandigheden.

 

 

Snelheid

DAF’s krachtige, soepele 4- en 6-cilinder PACCAR lijnmotoren zorgen samen met snel schakelende automatische versnellingsbakken voor een duurzame aandrijving van voertuig en bluspompen.


Dankzij de uitmuntende rijeigenschappen, de optimale veiligheid van de krachtige, geventileerde schijfremmen op voor- en achterassen en de grote wendbaarheid met smalle doorrijbreedtes vormen DAF brandweervoertuigen tot het optimale gereedschap voor elk modern en snelwerkend brandweerkorps.

 

 

Betrouwbare duurzaamheid, betrouwbare veiligheid

Veiligheid komt op nummer 1. Voor uw manschappen, voor andere weggebruikers en natuurlijk ook voor uw materieel. Betrouwbare veiligheid met een opmerkelijk lange levensduur, dat zijn de kenmerken van DAF brandweervoertuigen.


DAF brandweervoertuigen hebben efficiënte aandrijflijnen uit een breed programma krachtige en schone Euro 5 motoren. Met vermogens van 118 kW (160 pk) voor de lichtste LF water-ongevallenwagen tot 375 kW (510 pk) voor het zwaarste XF schuimblusvoertuig.

 

 

Een organisatie om op te bouwen

 

Voordat u investeert in een nieuw voertuig stelt u een plan van eisen op. Hoe beter dit wordt besproken en doorgerekend voordat u beslist, des te beter voldoet het voertuig aan uw eisen. Uiteraard kunnen wij u daarbij professioneel van dienst zijn.


Met de computerprogramma’s van het DAF TOPEC adviessysteem kan nauwkeurig het juiste, taakgerichte voertuig worden bepaald. Op basis van uw eisen op het gebied van inzet, prestaties, vermogen, maatvoering en opbouw.

En net als u en uw manschappen staan de DAF-dealers dag en nacht paraat.

Kortom: zoals men rekent op u, zo kunt u rekenen op DAF voor brandweervoertuigen, voor deskundig advies vooraf, voor onderdelen en voor service. Dag en nacht.

 


 

 

HV2 + HV1:  hulpverlening

 

 

Hulpverleningsvoertuigen

Deze voertuigen worden vooral als materiaalwagen met redgereedschap ingezet bij voertuigongelukken. Ze zijn uitgerust met hydraulisch gereedschap als scharen, spreiders en rammen. Tevens is er energievoorziening: hydraulisch via de PTO en een hydrauliekpomp en elektrisch via een generator van 10 tot 15 kVA.

 

 

DAF chassis voor HV2 toepassingen

Wendbaar en snel
DAF levert een specifiek brandweerchassis met een doorrijbreedte van slechts 2,20 meter en een korte wielbasis. Dankzij deze compacte afmetingen kan het voertuig altijd dicht bij het ongeval komen, ongeacht verkeersbermen en files.

 

FF LF45
8 Ton en 12 Ton chassis:


- Opbouw gewicht ca. 5.500 kg
- Wielbases 3.35 m t/m 3.55 m bij gebruik dagcabines

 

 

DAF chassis voor HV1 toepassingen

Stabiel en snel
DAF levert specifieke brandweerchassis met een doorrijbreedte van 2,35 meter en korte wielbasis. Door de geringe doorrijbreedte en de korte draaicirkels komt het voertuig overal, ongeacht files en verkeersbermen. Het chassisraam van 260 mm hoog zorgt voor extra rolstabiliteit bij de hogere zwaartepunten van de 10 tonmeter kraan achter op het chassis.

 

FF LF55.280 HV1
14 Ton en 16 Ton chassis:


- Opbouw gewicht = ca. 5.500 kg + kraan 1.500 kg + lier 500 kg
- Wielbases 3.65 m t/m 3.80 m bij gebruik dagcabines

 

 

Extra Stabiel en ruimer
Voor zwaardere calamiteiten en gebruik op grote wegen levert DAF voor HV1 toepassingen de chassis uit de CF-serie met 18 of 19 ton toelaatbaar gewicht. Daarnaast zijn in overleg specifieke HV1 toepassingen mogelijk. Deze HV1 brandweerchassis hebben een doorrijbreedte van 2,50 meter en speciale wielbases. De geringe vooroverbouw en kleine draaicirkels zorgen voor grote wendbaarheid. En de toepassing van chassisramen met 260 mm langsliggerhoogte zorgt voor extra rolstabiliteit voor de hogere zwaartepunten en de 10 tonmeter kraan achter op het chassis.

 

FF CF65.300 HV1 en FF CF75.310 HV1
19 Ton chassis:


- Opbouw gewicht ca. 7.500 kg + kraan 1.500 kg + lier 500 kg
- Wielbases 3.85 m t/m 4.00 m bij gebruik dagcabines

 


 

 

TS:  tankautospuit

 

 

DAF chassis voor tankautospuit toepassingen

Deze blusvoertuigen zijn uitgerust met een verlengde manschappencabine voor vijf tot acht personen, een materiaalruimte voor een standaard bepakking, een grootvermogen bluspomp HD/LD (= hoge druk/lage druk) en een watertank van minimaal 1.500 liter.

Snel en veilig
De snelle en wendbare brandweerchassis uit de LF55 serie zijn uiterst geschikt voor toepassing in stedelijke gebieden met straten vol geparkeerde auto’s. Deze chassis kunnen met een doorrijbreedte van 2,35 meter opgebouwd worden en zijn vergaand voorbereid voor hun tankautospuit toepassing.

 

 

FF LF55.280-G16 TS

- Opbouwgewicht = ca. 6.500 kg
  (bij 1.500liter watertank)
- Wielbases = 3.70 m t/m 3.90 m

Foto 1: LF Manschappencabine 6 tot 8 personen

Foto 2: LF Manschappencabine 5 personen vooruit rijdend

 

 

Snel, veilig en ruim
Voor toepassing in ruime stedelijke gebieden zijn er snelle en ruime brandweerchassis uit de CF-serie beschikbaar. Deze hebben een doorrijbreedte van 2,48 meter en zijn al voorbereid voor hun tankautospuit toepassing.

 

FF CF 65.300 TS - FF CF75.360 TS

- Opbouwgewicht= ca. 8.000 kg
  (bij 2.500 liter watertank)
- Wielbases = 3.85 m t/m 4.00 m

CF manschappencabine 6 tot 8 personen

 


 

 

HW + AL:  hoogwerker en autoladder

 

 

DAF chassis voor HW + AL redvoertuigen (4x2)

Deze 4x2 redvoertuigen zijn zeer geschikt voor hoogwerkers (18 meter) of autoladders (30 meter). De chassis hebben een GVW (= rijklaar gewicht) van 18 tot 20,5 ton en zijn zeer stabiel. Dankzij de sterke motoren met een hoog koppel bij lage toeren kan er zelfs met de hogere voertuiggewichten snel geaccelereerd worden. Bij opbouwgebruik zorgen deze hoge koppels bij lage toeren ook voor lage geluidsniveaus. Met de ruime cabines en doorrijbreedtes van 2,49 meter bieden ze veel ruimte voor manschappen en materiaal. Doorrijhoogtes van 3,40 meter zijn gebruikelijk.

 

 

FF CF75.360 HW

- Opbouw gewicht = ca. 10.000 kg
- Wielbases 4.45 m t/m 4.90 m
- Doorrijbreedte 2.49 m

FF CF75.310 AL

- Opbouwgewicht ca. 8.500 kg
- Wielbases 4.45 m t/m 4.90 m
- Doorrijbreedte 2.49 m

 

 

DAF chassis voor HW + AL redvoertuigen (6x2)

De 6x2 DAF chassis zijn bij uitstek geschikt voor redvoertuigen die veel worden toegepast in drukke stedelijke gebieden. De 6x2 configuratie met gestuurde naloopas zorgt voor grote wendbaarheid.

Hoogwerkers
De CF redvoertuigen zijn in 6x2 uitvoering zeer geschikt voor hoogwerkers (24 meter) met groot vluchtbereik. De chassis voor deze hoogwerkers hebben een GVW van 28 ton en zijn door een gestuurde naloopas ook zeer wendbaar. Door sterke motoren met een hoog koppel bij lage toeren kan er zelfs met de hogere voertuiggewichten toch snel geaccelereerd worden. Bij opbouwgebruik zorgen deze hoge koppels bij lage toeren ook voor lage geluidsniveaus. Het hogere gewicht van het voertuig zorgt voor een groot vluchtbereik van de hoogwerker en veel stabiliteit tijdens het blussen met een monitor op hoogte. Deze hoogwerkers bieden met een doorrijbreedte van 2,49 meter veel ruimte voor manschappen en materiaal. Een doorrijhoogte van 3,45 meter is gebruikelijk.

 

FFN CF75.360 HW

- Opbouwgewicht = ca. 14.500 kg
- Wielbases 3.90 m t/m 4.45 m
- Doorrijbreedte 2.49 m

 

 

Autoladders
Deze LF redvoertuigen zijn in 6x2 uitvoering zeer geschikt voor autoladders (30 meter) in druk stedelijk gebruik. De autoladders met LF-cabine hebben een doorrijbreedte van 2,35 meter en zijn daarmee smal en wendbaar genoeg voor gebruik op tram/busbanen of in vol geparkeerde straten. Doorrijhoogtes van 3,25 meter zijn haalbaar.

De stabiele chassis voor deze autoladders hebben een GVW van 21 ton en hebben door het eigen gewicht een ruim vluchtbereik. Door de sterke motoren met een hoog koppel bij gunstige toeren kan er zelfs met 14,5 ton uitrukgewicht snel geaccelereerd worden. Door het hogere (6x2) gewicht van het voertuig is er voor de ladder een groter vluchtbereik met meer stabiliteit en kan er eventueel smaller afgestempeld worden.

 

FFN LF55.280 AL

- Opbouwgewicht = ca. 8.500 kg
- Wielbases 3.80 m
- Doorrijbreedte 2.35 m

 


 

 

SB + HA:  schuimblus en haakarm

 

 

Schuimblus- en haakarmvoertuigen

Voor voertuigen met water- en SVM-tanks tot 10.000 liter heeft DAF 6x2 of 6x4 voertuigen beschikbaar met een GVW van 28 ton. De gestuurde naloopas zorgt ook op industrieterreinen voor veel wendbaarheid. Voor grotere watertanks- of SVM-tanks zijn 4- of 5-assige chassis beschikbaar met een hoger GVW.

Door het gebruik van de sterke PACCAR PR 9,2 liter motoren met een hoog koppel, kunnen in combinatie met betrouwbare Allison automatische versnellingsbakken en zware motor PTO’s zeer grote bluspompen aangedreven worden.

Dankzij hun lage opbouw zorgen de 9,2 liter motoren bij de CF75 cabine tevens voor een ARBO-vriendelijke in-/uitstap en meer ruimte voor een drie persoons bemanning.

 

Schuimblusvoertuigen CF-serie:

Schuimblusvoertuigen LF-serie:

 

 

Ook voor kleinere industriële complexen heeft DAF het juiste brandweervoertuig, zoals de smalle LF met een doorrijbreedte van slechts 2,35 meter. Deze chassis met een GVW van 16 ton of HA-versie van 19 ton en motoren tot 300 pk kunnen zeer multifunctioneel worden uitgevoerd voor bestrijding van een veelheid aan calamiteiten met verschillende gevaarlijke stoffen.

De specialisten van DAF’s afdeling Sales Engineering zorgen ervoor dat deze complexe voertuigen, uiteraard in nauw overleg met u, gedetailleerd en exact worden afgestemd op uw wensen en toepassingen.

 

 BRON: DAF TRUCKS N.V. / EINDHOVEN - 2011 ©


 

 

BRON: DAF TRUCKS N.V. / EINDHOVEN - COPYRIGHT © 2011-2012
FOTO'S GEMAAKT DOOR DAF TRUCKS N.V. / EINDHOVEN, FOTO'S MODELLEN WR NIJHOLT - COPYRIGHT © 2011/2012

© copyright team daf verzamelaar - alle rechten voorbehouden 2004-2012

 

 

INTRODUCTIE

Introductie:  W.R. NIJHOLT

Introductie:  J.H. VAN DE BERG

 

In memoriam:  HEIT en MEM

In memoriam:  PATRICIA

 

E-mail:   teamdafverzamelaar@gmail.nl

 

TEAM DAF VERZAMELAAR

THUIS

AGENDA

GEZOCHT MODELLEN

TE KOOP MODELLEN

NIEUWE MODELLEN DAF

 

IAA SHOW FRANKFURT - 2000

DAF 95 XF LONGLINE

 

CLUBBLAD

-   -   -

DAF BOEKEN - MAGAZINES

DAF BOEKEN

DAF IN ACTION

DAF SCREENSAVER 2011

DAF SCREENSAVER 2012

 

DAF JUBILEA

75 JAAR DAF - 2003

80 JAAR DAF - 2008

80 plus JAAR DAF

50 JAAR DAF MOTOREN - 2008

60 JAAR DAF TRUCKS - 2009

 

DAF WETENSWAARDIG

250.000 DAF TRUCKS - 1984

LEYLAND-DAF LTD - 1987/1993

 

DAF CONCEPT - PROTOTYPE

DAF Xtreme Future Concept

DAF Future Concept Vehicle

 

DAF TECHNIEK

DAF SPACE CAB - 1985

DAF ATi MOTOR - 1985

DAF MX t/m FR MOTOR - 2009

-   -   -

DAF NIEUWE TECHN - SERIE

DAF LF HYBRIDE TECHN - 2007

DAF LF HYBRIDE TECHN - 2010

 

? SERIE ?

-   -    -

DAF 400 SERIE

DAF 400 SERIE - 1987

 

DAF 900-1100-1300-1500-

     1900-2100-2300-2800-

     3300-3600 SERIE

DAF 900 ,1100, 1300 ,1500 - 1986

DAF 2100 NOS/NOB - 1985

DAF 2800 - 1974/1984

 

DAF LF SERIE

DAF LF SERIE - 2001

DAF LF SERIE - 2007

DAF LF SERIE - 2009

DAF LF SERIE - 2011

 

DAF LF HYBRID - 2011

 

DAF 65-75-85 SERIE

DAF 65, 75, 85 - 1992/1993

 

DAF CF SERIE

DAF CF SERIE - 1998

DAF CF SERIE - 2000

DAF CF SERIE - 2007

DAF CF SERIE - 2009

DAF CF SERIE - 2011

 

DAF 95-95 XF SERIE

DAF CONCEPT 95 - 1988

DAF 95 XF SERIE 1 - 1998

DAF 95 XF SERIE 2 - 2002

DAF 95 XF LIMITED ED. - 2002

 

DAF XF 105 SERIE

DAF XF 105 SERIE - 2006

DAF XF 105 SERIE - 2007

DAF XF 105 SERIE - 2009

DAF XF 105 80TH ANN. - 2009

DAF XF 105 SERIE - 2011

-   -   -

DAF SPECIALE UITVOERING

DAF LF/CF MET VDL OPBOUW

 

DAF BRANDWEER

DAF BRANDWEER - 2011

 

DAF BUS

KONINKLIJKE BUS DAF SB 220

DAF SB 220, VSL UITVOERING

DAF MB 230, STREEKBUS

DAF SBR 3000 SERIE, DEMO

DAF SBR 3000, TOURINGCAR

DAF MB 230, SB/SBR 3000

DAF TB 2100 - 1984

DAF BOVA FUTURE, TOUR.CAR

 

DAF-GINAF

GINAF MAG 2800 - 1984

 

DAF-TATRA

TATRA PHOENIX - 2011

 

DAF SPECIAL PRODUCTS

LANDINGSGESTEL VLIEGTUIG

-   -   -

DAF TESTBAAN

DAF TESTBAAN ST OEDENRODE

DAF TESTBAAN BUITENLAND

 

DAF IN DE SPORT

DAF 555 RALLYSPORTAUTO

DAF FINA RACING TEAM

PARIJS-DAKAR 1981-2011

ERELIJST JAN DE ROOY

 

DE ROOY

DE ROOY TRANSPORT

DE ROOY LOGISTICS

 

BLIK OP DE WEG

SUPERFAN MET 'BLIKAUTO'S'

 

IVECO

IVECO INTRODUCTIE - 2012

-   -   -

TEAM DAF VERZAMELAAR - SHOWS

FIETS  4  DAAGSE - 2010

 

ROEL BOTTEMA DGN - 2007

ROEL BOTTEMA DGN - 2008

ROEL BOTTEMA DGN - 2010

 

DAF MUSEUM EINDH. - 2008

DAF MUSEUM EINDH. - 2009

DAF MUSEUM EINDH. - 2011

 

HOBBY BEURS LEEUW. - 2007

HOBBY BEURS LEEUW. - 2008

HOBBY BEURS LEEUW. - 2009

HOBBY BEURS LEEUW. - 2011

 

30-JARIG JUBILEUM

ROEL BOTTEMA DGN - 2005

DAF MUSEUM EINDH. - 2005

HOBBY BEURS LEEUW. - 2005

WALIBI WORLD - 2005

 

TEAM DAF VERZAMELAAR - DIVERSEN

link:  Team Daf Verzamelaar
         op hyves.nl

link:  DIVERSE WEBSITES

 

sponsor:  COPYSHOP  WOLVEGA

sponsor:  PRIMERA  WOLVEGA

sponsor:  TROOST & DE BOER,
                WOLVEGA

sponsor:  WOCO,  WOLVEGA

sponsor:  HAAIMA-PEUGEOT,
                LEEUWARDEN

sponsor:  BO-RENT,  HEERENVEEN

sponsor:  PRAXIS,  HEERENVEEN

sponsor:  FRANS AUTOGLANS

website DE ROOY TRANSPORT

website DE ROOY LOGISTICS

website DAF TRUCKS N.V.

         DIVERSE BEDRIJVEN